Helpdesk Algemene tips

Zie ook de overige onderdelen van 'Ondersteuning' als u vragen heeft ten aanzien van de werking van onze software. Kunt u nergens een antwoord vinden, stuur ons dan een e-mail met een duidelijke omschrijving van uw vraag.

Onbekende uitgever - beveiligingswaarschuwing

Deze melding kan in beeld verschijnen als u Internet Explorer gebruikt en het programma opstart via een netwerkverbinding. Wilt u dat de melding niet meer in beeld komt, dan dient u de netwerkverbinding op te nemen bij 'Lokaal intranet' in Internet Explorer. Dit kunt u als volgt doen:

  • 1. Start Internet Explorer, kies menu Extra en dan Internetopties.
  • 2. Kies tabblad beveiliging en vervolgens 'Lokaal intranet'.
  • 3. Klik op de knop 'websites' en vervolgens op 'Geavanceerd'.
  • 4.Voeg de netwerkverbinding toe via het veld 'websites toevoegen'.

De netwerkverbinding kan op 2 manieren worden toegevoegd:

  • a) typ in het veld de netwerkverbinding in (bijvoorbeeld X:), of
  • b) type in het veld file://<naam van de computer of netwerkschijf> (bijvoorbeeld file://mijnpc)

Probleem met e-mail vanuit het programma

Als u geen e-mail kunt verzenden vanuit het programma, controleer dan eerst de ingestelde server voor uitgaande mail (menu Algemeen, Opties of Opties en Onderhoud, tabblad Internet). De naam van de server begint meestal met smtp of mail gevolgd door een punt en dan de provider waar u uw abonnement heeft (bijvoorbeeld mail.kpnmail.nl of smtp.xs4all.nl).
Is deze server goed ingesteld en heeft u ook de juiste methode van verbinding geselecteerd, dan is de kans groot dat de oorzaak gezocht moet worden bij een firewall of antivirus-programma. Heeft u een firewall geïnstalleerd, kijk dan bij de instellingen aldaar of het programma toestemming heeft om verbinding te maken met internet. Zo niet, voeg het programma dan toe (de programma's zijn standaard te vinden in een map onder C:\Program Files\Easy Brothers Software of C:\Program Files (x86)\Easy Brothers Software).
Is Norman Antivirus geïnstalleerd, dan kunt u het volgende proberen: Start Configuratie Editor van Norman, selecteer Onderdelen en haal vervolgens het vinkje weg bij NIP (Norman Internet Protection)

 

BTW-plichtig of (gedeeltelijk) vrijgesteld van btw

Indien u diensten levert welke vrijgesteld zijn van btw, heeft dat diverse gevolgen voor de facturering en financiële administratie. Wij hebben over dit onderwerp een nieuwsbrief geschreven welke u hier kunt ophalen. Vanaf augustus 2016, is de inhoud ook te vinden in de handleiding (helpfunctie) van het programma. De titel van het hoofdstuk is: TIPS - BTW plichtig en/of vrijgesteld'.