VIG Vademecum Integrale Geneeswijzen

VIG is een compleet software pakket voor de beroepsbeoefenaar in de reguliere, additieve en alternatieve gezondheidszorg. Om te garanderen dat de gebruiker steeds beschikt over de meest recente versie, wordt het pakket geleverd als abonnement. Er zijn twee abonnementen beschikbaar, VIG Standaard en VIG Professional.

Het gaat hierbij om een 'jaarabonnement' waarbij het abonnementsjaar gelijk loopt aan het kalenderjaar, dus van 1 januari t/m 31 december. Schrijft u tijdens het jaar in op het abonnement, dan wordt automatisch op de eerste factuur een korting toegepast, zodat alleen de resterende periode van het jaar in rekening wordt gebracht.
Elke 4 maanden verschijnt een nieuwe 'volledige' versie. De abonnee ontvangt dan een dvd die binnen 2 maanden geïnstalleerd moet worden om zorgeloos verder te kunnen werken. Op deze manier wordt gegarandeerd dat u beschikt over de laatste versie van het programma en het meest recente vademecum. Heeft u geen dvd-speler in de computer, geen nood, u kunt de nieuwe volledige versie ook via het bestaande programma ophalen van internet en installeren. De updates van vademecum en prijslijsten die tussentijds verschijnen kunt u ophalen en installeren vanuit VIG-Vademecum en/of VIG-Prijslijsten. Hetzelfde geldt ook voor programma-updates welke regelmatig verschijnen (met name updates van EasyAdministratie).
Facturering vindt bij ons traditioneel plaats in de maand mei (aan het einde/begin van een jaar vallen al genoeg rekeningen op de mat).
Opzegging dient te geschieden vóór 31 december, aangezien anders het abonnement automatisch met een jaar verlengd wordt. Bij opzegging dient u er rekening mee te houden dat het programma op een bepaald moment niet meer te gebruiken is. Heeft u vijf jaar aaneengesloten abonnement gehad, dan vervalt deze beperking. U kunt dan met het programma blijven werken, maar ontvangt natuurlijk geen updates (en ondersteuning) meer.
 
Natuurlijk kunt u altijd even bij de handleidingen kijken om alle mogelijkheden van een bepaald programma te zien
 

De onderdelen van het pakket:

 

VIG-Vademecum

Ontsluit het supervademecum met product- en achtergrondinformatie van meer dan 120 firma's in Nederland en BelgiË. De informatie betreft homeopathica, fytotherapie, voedingssupplementen, (essentiële) oliën, bloesemremedies, etc.
Voorts nog diverse modules, zoals Modern Medisch Woordenboek (Patrice van Efferen), Etherische oliën, Kruiden en Protocollenboek (Stg. Science en Nutrition), Suppletieadviezen (Bert van Aalst) en enkele boeken in pdf formaat (Homeoropa).
Voor abonnees op VIG Professional is er nog een extra module betreffende klassieke homeopathie, namelijk Materia Medica (SORAG-Akademie) / Generaliteitenoverzicht (Cor de Rijke).
Er zijn divere zoekmogelijkheden en manieren om de informatie van vademecum/modules te benaderen.

 

VIG-Prijslijsten

Van een aantal firma's in het vademecum is ook een prijslijst beschikbaar. Daarnaast natuurlijk de prijslijsten van enkele groothandels. Met dit programma kunt u zoeken in die prijslijsten en eventueel kan het programma ook gebruikt worden voor het plaatsen van bestellingen.

 

VIG-Eigen teksten

Het opnemen en beheren van 'eigen informatie' met soortgelijke zoekmogelijkheden als in het vademecum. De eigen informatie kan verdeeld worden over 'boeken', waarbij elk 'boek' weer is verdeeld in 'hoofdstukken' die de tekst bevatten.

 

VIG-Extra (Onderhoud)

Bevat onder andere opties voor kopiëren en in-/uitpakken van bestanden. De meeste onderdelen komen ook voor in bijvoorbeeld EasyAdministratie. Zo ook de opties voor het ophalen/installeren van vademecum en prijslijsten updates. Deze zijn eveneens te vinden in VIG-Vademecum en VIG-Prijslijsten. Dit programma is tegenwoordig alleen nodig als u sommige firma's wilt verwijderen uit het vademecum of later wilt terugzetten.

 

EasyAdministratie

(Vig.Net Administratie)

Het programma voor uw cliƫntenadministratie, agenda en facturering.
Is er sprake van een abonnement op VIG Professional, dan kan het programma ook gebruikt worden voor voorraadbeheer, crediteurenadministratie, basisgegevens personeel en boekhouding.
 
Zie voor een overzicht van de mogelijkheden de pagina over EasyAdministratie

 

EasyKassa

Voor registratie van contante verkopen. Er kunnen kassabonnen gemaakt worden (eventueel met een bonnenprinter) en aan het eind van de dag kunt u dan een totaalbon maken voor die dag. De totaalbon kan vervolgens worden doorgeboekt naar de boekhouding. Dit onderdeel is alleen te gebruiken als u een abonnement heeft op VIG Professional.